Omgeving

Wat valt er te beleven?

Allereerst is de rust en stilte bij ‘chez Jeviemavie’ in Mourèdes al een beleving op zich. Stel u voor: U ligt aan het zwembad (zonder kindergespartel) en misschien met een boek uit onze uitgebreide bibliotheek, er vliegt zo af en toe een buizerd boven uw hoofd, uit de torenhoge dennenboom roept onze huisuil en om de zoveel tijd kukelt onze haan. U maakt misschien een wandeling, van een uur of van een dag, beide zijn mogelijk zonder eerst in de auto te moeten zitten en daarna geniet u onder de pergola van druiven nog even na van de laatste zonnestralen.

Maar er is meer. Voor de fietsers onder u is het hier een walhala ( In Bessèges wordt elk voorjaar ‘ l’Etoile de Besseges’ gereden, de eerste wielerwedstrijd van het jaar in Frankrijk, dus dat wil wel wat zeggen.)

In het natuurgebied Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche en het Parc National des Cevennes, de twee natuurgebieden waarin Malbosc zich bevindt, stromen de Cèze en de Ardèche, dus er zijn volop strandjes, picknickplaatsen en genoeg mogelijkheden om te zwemmen en te kanovaren.

Zoekt u nóg meer vertier? Binnen het uur bevinden zich alle grote toeristische trekpleisters van de Ardèche: Les Gorges de l’Ardeche, Le pont d’Arc en l’Avene d’Ornac. Iets meer zuidelijk, maar ook binnen het uur, ligt Nîmes, met zijn oudste arena van de wereld, en natuurlijk Avignon, waar je uren door de pauselijk paleizen kunt dwalen en met in Juli en Augustus het wereldberoemde zomerfestival.

Uzès, het eerste hertogdom van Frankrijk, is niet bij iedereen bekend maar wel de moeite waard om een middag te vertoeven want het is een plaatje uit een sprookjesboek. Het bonbonmuseum van Haribo, is zeker de moeite waard en op zaterdag is er in het centrum een erge leuke markt.

10341762_888317387875567_459998587601682786_n